I am PiTa na Dobrom Festivale

Dobrý festival headline a I am PiTa je tam.

Dobrou správou pre tohtoročnú festivalovú sezónu je, že I am PiTa bude prvý krát súčasťou festivalových pódií. Po prvý krát vystúpi na dosky ktoré znamenajú vstup od veľkého hudobného sveta v domácom prostredí Dobrého festivalu, ktorý sa bude konať od 14teho do 16teho júna na Prešovskom prírodnom kúpalisku Delňa. I am PiTa sa na pódiu vo Višňovom klube predstaví v doprovode kontrabasu, ktorý bude obsluhovať Filip Činčala známy ex-bubeník reggae formácie Akustika alebo ex-kontrabasista Poddukelského ľudového súboru PUĽZ, mimo iného.  Aktuálne sa Filip rozhodol pre exkluzívnu spoluprácu s Pitom.
Koncert je naplánovaný na nedeľu 16.6 od 16tej hodiny čo je priam numero-logický super-termín a sľubuje koncert, ktorý sa podarí vidieť len raz za život. Toto nemôžeš zmeškať! Nastav si poznámku v mobile, zapíš si to do diára a pre istotu si to nechaj vytetovať na ruku. Tešíme sa na teba.

Volám sa Peter Juhás a 7 sezón som sa vracal na ostrov Koh Chang, kde som si našiel nový domov. Všetci moji nový kamaráti a rodina boli muzikálny a každý na niečom hral a spieval. Taký už je ten národ Thajský. Musel som sa prispôsobiť a tak som vytiahol gitaru a oprášil svoje staré pokusy o piesne ešte zo strednej školy. Netrvalo dlho a sem tam som zahral večer pre turistov v domovskom bare u Mr.T a neskôr ma už pozývali aj do susedných rezortov. Keďže som Peter a thajci ma volali Pita, vzniklo moje hudobné ja I am PiTa.

Keď náš svet zasiahla spoločensko medicinska epidémia aka Korona, oslovil ma kamarát Mc Kovo, či nechcem svoje piesne nahrať na EP. Nahral som 7 piesní aj s poskladanou skupinou I am Pita and The Band. Po tomto počine som sa rozhodol vrátiť ku koreňom a pokračovať vo vystúpeniach ako one man show.

Aktuálne cvičím a pripravujem nové piesne s kontrabasistom Filipom Činčalom, s ktorým sa objavím aj na Dobrom Festivale. Máte sa na čo tešiť.

Be the first to comment

Leave a Reply